ATA KOLEJİ PROJELERLE SINIRLARI ZORLUYOR!

2018-2019 eğitim öğretim yılında birbirinden güzel projelere imza atan Ata Koleji gerçekleştirmiş olduğu Oscar Ödül Töreni projesiyle adından söz ettirdi. İngilizce bölümü tarafından yürütülen proje çok kısa sürede öğrenci-öğretmen işbirliğinden muazzam projelerin çıkabileceğini adeta bir şovla kanıtladı.

Her yıl öğrencilerin bireysel kararlarına göre aldıkları projelerden bu yıl İngilizceden 23 öğrenci ödev aldı ve öğrenciler 5 ve 6’şarlı olmak üzere gruplara ayrılıp, her bir grup ile proje konusu üzerine çalışmalar yaptı.

Öğrenciler daha sonra yeniden canlandıracakları filmleri belirleyip kendilerine uygun karakter seçimi yaptı, sonra ise o karakterin repliğini yeniden yazdı.

Seçilen filmler sırasıyla; Charlie and Chocolate Factory – The Great Gatsby –God Father - Avengers

Öğrenciler seçtikleri filmden bir sahne seçip onu yeniden çekti.

Seçim yeri, seçim tarihi, kostüm, makyaj montaj vb. gibi tüm detaylar grupların öğretmenleriyle birlikte yaptıkları çalışmalarda şekillendi.

Öğrenciler kendi imkanları ile filmler çekti ve sonrasında sınıflarda kendilerine fan grupları aramaya çıktılar.

Tüm okul ve öğrencilere hazırlanan anketler neticesinde bir Oscar töreni düzenlendi.

Kırmızı halı yürüyüşü gerçekleşmiş, orijinal fragmanlar izletilip, öğrencilere sonuçlar ‘and the Oscar goes to…’ şeklinde okul idarecileri ve öğretmenler tarafından ödüllerle birlikte açıklandı.

En iyilerin açıklandığı tören basında da oldukça ilgi gördü.

««« geri dönmek için tıklayınız