ÖĞRENCİ DESTEK BİRİMLERİ

Psikolojik Danışma ve Rehberlik

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik birimimizin amaçları; öğretmen ve velilerimizin de dâhil edildiği bir yaklaşım ile öğrencilerimizde öz farkındalık oluşturmak, bireysel farklılıklarına, duygusal ve bilişsel gelişimlerine katkı sağlamaktır.

Oryantasyon Programımız:

Özel olarak yaptığımız görüşmeler ve hazırladığımız bültenlerle, öğrencilerimize ve velilerimize destek veriyor; okulumuza uyum sürecini en iyi şekilde yürütmelerini sağlıyoruz.

Gelişim ve Akademik Başarı Takip Programımız:

Öğrencilerimizin; ders çalışma alışkanlıkları, sınav kaygısı gibi bireysel ihtiyaçları doğrultusunda yapılan kişiselleştirilmiş çalışmaları içermektedir.

Sınıf öğretmenlerimiz, rehberlik birimimiz ve okul idaremiz tarafından takip edilen öğrencilerimiz bireysel olarak analiz edilmekte ve en doğru şekilde yönlendirilmektedir.

Davranış Yönetimimiz:

Dikkat çalışmalarımızı, bireysel görüşmelerimizi, vaka takibi çalışmalarımızı, yetenek ve kariyer programımızı (Yetenek gözlem formu, yetenek sıralama testi çalışmalarını) içermektedir.

Sosyal Yaşam Becerileri Kapsamında Yapılan Çalışmalarımız:

Kişilik Gelişimleri - Yaşam Becerileri ve Destek Dersleri

Öğrenci kazanım programlarımız:

• Sosyal, duygusal ve kariyer becerileri.
  • Kendi ilgi ve ihtiyaçlarının farkında olmak.
  • Toplumun ihtiyaçlarına duyarlı olarak yetişmek.
  • Çevresine saygı göstermek ve değer vermek.
  • Olumsuz etkenlere karşı bireysel dirençlerini artırmak.
  • Olumlu davranışlara yönlendirerek yapıcı bireyler olmalarını sağlamak.
  • Etkili iletişim kurabilmek.
  • Takım olarak çalışma disiplini sağlamak.

Sağlık Hizmetlerimiz

Okulumuzda tam zamanlı bir doktor ve alanında uzman bir hemşire ile hizmet veren sağlık birimimiz yer almaktadır. Minik kazalardan önem arz eden sağlık problemlerine kadar her türlü acil duruma müdahale edecek kapasiteye sahip olan sağlık birimimizde, öğrencilerin kısa ve uzun dönemli sağlık sorunları yakından takip edilmektedir.

Olası salgın veya benzer bir hastalık durumunda yapılacaklar konusunda öğrencilerimiz detaylı bir şekilde bilgilendirilmektedir.

Ayrıca belirlenmiş aşı takvimine uygun şekilde aşılama programları uygulanmaktadır.

Beslenme ve Ulaşım

Öğrencilerimizin doğru gelişimlerine yönelik, sağlıklı ve güvenli menüler sunmaya özen gösteriyoruz. Yemeklerimizin bol çeşitli, besin değeri yüksek yemekler olmasına dikkat ediyor; Gerekli durumlarda analiz yapılabilmesi için yemeklerden her gün şahit numuneler alıyor ve bunları 72 saat bekletiyoruz.

Tüm bunların yanı sıra doktor eşliğinde, periyodik olarak yaptığımız hijyen denetimlerini unutmuyoruz.

Çocuklarımızın güvenliğine her şeyden çok önem verdiğimiz için; ulaşımda güvenli, bakımlı, konforlu ve yeni nesil araçlar tercih ediyoruz.

İş sağlığı güvenliği ve mevzuata uygunluk açısından tüm araçların ve sürücülerin genel denetimlerini düzenli olarak yaptırıyoruz.

Okul Güvenliği ve Temizlik Birimlerimiz

Huzurlu ve güvenli bir eğitim ortamı için okul binası ve çevresi 24 saat güvenlik birimimiz tarafından kapsamlı şekilde izlenerek takip ve kayıt edilmektedir. “Okulum Temiz Belgesine” sahip olan okulumuzda tüm alanlar hijyen kurallarına uygun olarak gün boyunca düzenli olarak temizlenmektedir. Kampüsümüzün sınırları içerisinde muhtemel tehlikelerin risk analizi dahilinde tespit edilip, gerekli önleyici tedbirlerin alınması, önlenemeyen durumlarda acil müdahale edilmesi yönünde hazırlıklar, düzenli olarak yapılmaktadır.